Четвер, 02.05.2024, 01:24
Хорольський районний Центр
дитячої та юнацької творчості
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
Українські свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » Архів матеріалів

   З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні та з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років в таборі відпочинку з денним перебуванням "Капітошка" Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості були проведені конкурс малюнку на асфальті "Ми малюємо мир" та усний журнал "Щоб памятали...".

Переглядів: 306 | Додав: horol-cdut | Дата: 18.10.2017 | Коментарі (0)

    У ході святкування районного Дня захисту дітей керівниками гуртків Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості були проведені майстер-класи по виготовленню виробів у техніці оригамі (Книжова М.О.), бісероплетіння (Русин Т.І.), полімерної глини (Музиченко Н.О.), з фольги (Іщенко Н.О.), квілінгу (Шепель А.В.). 

 

 

Переглядів: 325 | Додав: horol-cdut | Дата: 18.10.2017 | Коментарі (0)

«Ми діти твої, Україно», - під такою назвою пройшло дійство, приурочене Дню Конституції України в таборі відпочинку з денним перебуванням «Капітошка» Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості.

В програмі свята вихователі Стойко Оксана Володимирівна, Книжова Марина Олександрівна та Колісник Віта Вікторівна провели з таборянами конкурс малюнку на асфальті «Етюди ріднокраю», мистецький конкурс «Запали свою зірку», козацькі розваги «Барвограй», капітал-шоу «Ми любимо Україну».

Усі учасники дійства отримали заохочувальні призи.

 

Переглядів: 268 | Додав: horol-cdut | Дата: 18.10.2017 | Коментарі (0)

З 5 по 20 травня 2017 року проходила чергова атестація Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості, яка проводиться один раз на 10 років. Це звіт про проведену роботу колективу педагогів і вихованців та отримання права на подяльшу свою діяльність. Перший щабель атестації – відкрита публічна презентація закладу, яка відбулася 4 травня.

На зібрання завітали гості: Звірко Лариса Миколаївна, голова Хорольської районної державної адміністрації; Гловацький Роман Миколайович, заступник голови районної ради; Потерайло Ірина Миколаївна, начальник відділу освіти, молоді та спорту Хорольської РДА; Зубченко Людмила Іванівна, голова батьківського комітету Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості, педагогічний колектив закладу, батьки вихованців.

Після вітального слова гостей Потерайло І.М. ознайомила присутніх з робочою програмою атестаційної експертизи закладу.

Горбенко Тамара Миколаївна, директор ХРЦДЮТ презенувала роботу закладу.

У ході виступу учасники засідання ознайомилися з історичними аспектами розвитку позашкілля в районі та роботою закладу по напрямках:

- гурткова робота;

- робота з обдарованими дітьми;

- правовихована робота;

- інструктивно-методична;

- організаційно-масова;

- оздоровча робота;

- робота з батьками, навчальними закладами та громадськістю;

- контроль і керівництво;

- перспективи розвитку.

Свій виступ директор Центру завершила так: «Ми постійно у пошуку і динаміці. Нам, як і дитинству, притаманні зростання і злети. А так, як у нашому закладі працюють люди творчі, ентузіасти своєї справи, то, сподіваюсь, що і завтра наш спільний дім вікнами в дитинство, наш причал буде живим і чудовим, що в майбутньому його чекають нові ідеї і відкриття у педагогіці, людинознавстві, у чудовому світі дитинства».

Далі на учасників зібрання чекав творчий звіт вихованців закладу, який був представлений виставкою дитячої таворчості та святковим концертом юних талантів.

Незабутні враження гості отримали від виступів вихованців вокальних гуртків «Первоцвіт» - ансамблів «Дітлахи», «Іриски», Ліни Савченко (Гаркавенко С.І.), «Мелодія» - Ані Русин, Даринки Левіної, Лілії Криворучко, Ірини Бабій (Мартьян Л.М.), танцювального гуртка «Батерфляй» (Пінькас М.А.), виразного читання «Ластівка» - Світлани Крутько та Лілії Криворучко (Рябенко С.М.).

 

 

Переглядів: 240 | Додав: horol-cdut | Дата: 18.10.2017 | Коментарі (0)

Районна спортивно-розважальна гра «Робінзонада» розпочала своє існування за ініціативи Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості у 1990 році. Вона традиційно проводилася у чарівно-мальовничому куточку Трубайцівського лісу. 18 років юні Робінзони Хорольщини збиралися на зохоплююче свято. Певний час гра не проводилася через ряд обєктивних причин.

За ініціативи начальника відділу освіти, молоді та спорту Хорольської РДА Потерайло Ірини Миколаївни та директора Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості Горбенко Тамари Миколаївни ця традиція відродилася.

15 червня 2017 року знову зустрів Трубайцівський ліс своєю чистотою і свіжістю юних Робінзонів Хорольщини. Цього року на гру прибули 8 команд-учасниць із загальноосвітніх навчальних закладів району. Присутніх привітала начальник відділу освіти, молоді та спорту Хорольської РДА Потерайло Ірина Миколаївна.

Учасники гри вирушили у цікаве, захоплююче, повне несподіваних пригод та сюрпризів плавання і висадилися на безлюдному острові, де їм належало пройти деякі етапи життя Робінзона.

Голова журі, директор Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості Горбенко Тамара Миколаївна оголосила порядок пересування на острові та познайомила із суддями, працівниками ХРЦДЮТ.

Першими на конкурси відправилися Робінзони, які виявилися спритнішими і одними з перших прибули на острів.

Гра складалася з восьми конкурсів:

І.ЗНАЙОМСТВО З РОБІНЗОНАМИ.

Представлення команд були змістовними, наповнені гумором, артистизмом.

Судді: Горбенко Т.М., Стойко О.В.

ІІ. Що потрібно в першу чергу зробити Робінзонові на острові - це побудувати житло з хмизу, гілок та інших матеріалів (але без нанесення шкоди лісові). Тому ІІ конкурс – це ОБЛАШТУВАННЯ ЖИТЛА.

З матеріалів, заготовлених вдома, команда облаштувувала житло для Робінзона.

Судді: Горбенко Т.М., Стойко О.В.

ІІІ.ЕСТАФЕТА.

Цей конкурс складався з пяти етапів:

1 етап "Робінзон і П'ятниця".

2 етап "Кенгуру".

3 етап "Сороканіжка".

4 етап "Чорна каракатиця" .

5 етап "Морські лабіринти".

Судді: Кравченко Валентин Вікторович,

Корнієнко Анатолій Борисович

ІV. ВЛУЧНИЙ СТРІЛЕЦЬ. На цьому конкурсі (три етапи: "Орлине око", "Несхибна рука", "Кільцекид") Робінзони показали свою точність, пильність, зіркість, влучність.

Суддя: Колісник Віта Вікторівна

V. ВИНАХІДЛИВИЙ РОБІНЗОН). Протягом п'яти хвилин учасники виготовляли із пластикової пляшки за допомогою ножиць столовий посуд для Робінзона.

Суддя: Іщенко Наталія Олексіївна

VІ. Наскільки вправний, проворний, меткий Робінзон виявив конкурс СПРИТНИЙ РОБІНЗОН.

Суддя: Музиченко Наталія Олександрівна

VІІ. Для того, що вижити на острові, Робінзон повинен знати і про тварини, і про рослини, і про моря, і про озера і ще багато чого. Тому УІІ конкурс називається РОБІНЗОН-ЕРУДИТ.

Суддя: Книжова Марина Олександрівна

VІІІ. БАЧУ КОРАБЕЛЬ. Робінзон повинен знати не всі, але, хоча б, назви самих найвідоміших кораблів. По зображенню учасники визначали назву плаваючого засобу.

Суддя: Русин Тетяна Іванівна

Усі команди успішно виконали поставлені перед ними не прості завдання та ще раз показали, що життя Робінзона на цьому острові було не зовсім легким, але досить цікавим.

Теплими словами привітали учасників гри гості свята виконуючий обов’язки голови Хорольської РДА Абрамов Сергій Гаврилович та заступник голови Хорольської районної ради Гловацький Роман Миколайович.

І от настала найурочистіша мить нагородження…

І місце виборола команда «Втрачений рай» Хорольської СШ І-ІІІст. №3;

ІІ місце – команда «Міньони» Штомпелівської ЗОШ І-ІІІст.;

ІІІ місце – «Банда» Андріївської ЗОШ І-ІІІст..

Також були визначені кращі команди на конкурсах:

«Спритний Робінзон» - «Мореплавці» Хорольської гімназії;

«Знайомство з Робінзонами» - «Пірати» Петрівського НВК;

«Естафета» - «Мисливці за вдачею» Покровськобагачанської ЗОШ І-ІІІст.

«Облаштування житла» - «Невгамовний Робінзон» Ялосовецької ЗОШ І-ІІІст.;

«Робінзон-ерудит» - «Робінзончики» Вергунівської ЗОШ І-ІІІст..

Грамотами нагороджені команди-переможці та кращі у конкурсах. А також чудові призи отримали кожен юний Робінзон з команд-переможниць, які вручили виконуючий обов’язки голови Хорольської РДА Абрамов Сергій Гаврилович, заступник голови Хорольської районної ради Гловацький Роман Миколайович та начальник відділу освіти, молоді та спорту Потерайло Ірина Миколаївна.

Учасники мали змогу покуштувати смачну випічку та напої від Хорольської механізованої пекарні (директор Керекелиця Людмила Петрівна).

 

А після гри усіх учасників та гостей свята чекав обід: смачна каша, свіжі овочі та тонізуючий чай з лимоном, який організували відділ освіти, молоді та спорту та директор Трубайцівської ЗОШ І-ІІст. Горева Лариса Василівна.

Веселі, щасливі та задоволені, з жартами та сміхом поверталися додому юні Робінзони з надією на зустріч наступоного року.

 

 

 

 

Переглядів: 301 | Додав: horol-cdut | Дата: 06.10.2017 | Коментарі (0)

  В ході районної акції "Писанкове диво" керівниками гуртків ХРЦДЮТ були проведені майстер-класи по виготовленню ляльки-мотанки, виробів з полімерної глини, солоного тіста, бісеру, оригамі, різьблення по дереву, оздоблення стрічками для учнів загальноосвітніх навчальних закладів району.

 

Переглядів: 338 | Додав: horol-cdut | Дата: 07.07.2016 | Коментарі (0)


Бібліотека... Тиша.. Століття...
Тут книги розумні спокійно живуть
У тихій величній світлиці,
А двері широко відкриті ведуть
До знань золотої скарбниці.
     Щоб підготувати людину духовно до самостійного життя, треба ввести її у світ книг.                                   (В. О. Сухомлинський)

З метою залучення дітей та молоді до пізнавальнго світу книги для членів табору з денним перебуванням "Капітошка" ХРЦДЮТ працівниками Центральної районної бібліотеки м. Хорола була проведена цікава екскурсійна подорож "Мандрівка до книжкової домівки". Діти з цікавістю переглянули тематичні книжкові виставки, відвідали народознавчий куточок,  взяли активну участь у казковій вікторині, а найяктивніші отримали заохочувальні призи.

Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає залучати до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними. Саме з цією метою 12 травня в дитячій бібліотеці було організовано пізнавально-оглядову екскурсію під назвою «У світі книги чарівної». До бібліотеки для дітей завітали маленькі гості, діти старшої групи ДНЗ № 4, разом зі своїми вихователями. Інформацію отримано з: http://www.gaysin-rda.gov.ua/component/content/article/2-2013-02-28-13-20-27/2915-2015-05-13-07-47-30.html © www.gaysin-rda.gov.ua
Переглядів: 263 | Додав: horol-cdut | Дата: 01.07.2016 | Коментарі (0)

21 червня 2016 року на базі Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості традиційно розпочав свою роботу табір відпочинку з денним перебування "Капітошка".

 

Переглядів: 304 | Додав: horol-cdut | Дата: 22.06.2016 | Коментарі (0)

Делегація від позашкільних навчальних закладів району у складі директорів Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості Тамари Горбенко та дитячо-юнацької спортивної школи Тетяни Гордійченко вшанували полеглих у День скорботи і пам'яті жертв війни в Україні, поклавши квіти до меморіалу "Вічний вогонь" в м. Хоролі.

 

Переглядів: 273 | Додав: horol-cdut | Дата: 22.06.2016 | Коментарі (0)

На майстер-класах у Хорольській гімназії.

З 6 червня 2016 року працівники Центру організували майстер-класи по виготовленню виробів для учнів пришкільних таборів відпочинку. Керівників гуртків Тетяна Русин, Марина Книжова та Алла Шепель радо зустріла Трубайцівська ЗОШ І-ІІст. Таборяни із задоволенням виготовляли вироби з бісеру, паперу, тканини. 

Учасники табору Ковалівської ЗОШ І-ІІст., СШ І-ІІІст. №3 м. Хорола завітали на майстер-клас до Хорольського районного Центру дитячої та юнацької творчості, де керівники гуртків Наталія Іщенко, Алла Шепель, Тетяна Русин, Марина Книжова вміло навчали дітей азам виготовлення виробів з солоного тіста, ниток, тканини , паперу, бісера.

       

На майстер-класі у Хильківській ЗОШ І-ІІст.

Переглядів: 323 | Додав: horol-cdut | Дата: 10.06.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »
Архів записів
Друзі сайту

«Методичний портал»


«Козельщинський Будинок дитячої та юнацької творчості»


«Решетилівський районний Будинок дитячої та юнацької творчості»


«Український державний центр позашкільної освіти»

Форма входу
Погода
Хорол 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz